Hack Y/our Future 2021 -innovaatiokilpailu opiskelijoille avaa yhteistyömahdollisuuksia mielenkiintoisten yritysten kanssa


Tapahtuma tarjoaa mahdollisuuden ideoida yritysten ja organisaatioiden asettamien haasteiden ratkaisuja yhdessä oman tiimin ja mentoreiden kanssa.

Toisen asteen ja korkeakoulujen opiskelijoille suunnattu Hack Y/our Future 2021 -tapahtuma järjestetään virtuaalisesti Discord-alustalla 18.3.2021. Osallistujat kilpailevat tapahtumassa neljässä teemassa, jotka ovat kiertotalous, kestävä liiketoiminta, hyvinvointiteknologia sekä robotiikka, älykkäät järjestelmät ja Business Intelligence. Haasteen esittäjinä toimivat Cimcorp Oy, Reroute Oy, Canemure-hanke sekä Kuntopaikka HH Oy:n Koti TV -kanava.

Haasteita ratkaistaessa opiskelijat voivat hyödyntää monipuolisesti eri osaamistaustoja esimerkiksi tekniikasta, sote-alasta, hyvinvointiteknologiasta, kiertotaloudesta tai liiketaloudesta.
- Hack y/our Future on nimensä mukainen mahdollisuus tulla rakentamaan omaa ja yhteistä tulevaisuutta. Tarve tälle ei ole viimeisen vuoden aikana kadonnut, vaan yhdessä tekeminen on entistä tärkeämpää, hehkuttaa yrittäjyyden erityisasiantuntija Santeri Koivisto Satakunnan ammattikorkeakoulusta.

Opiskelijat voivat osallistua valmiilla tiimillä tai itsenäisesti, jolloin opiskelijalle etsitään osaamistaustaa vastaava tiimi. Tapahtuma sopii hyvin myös kv-opiskelijoille ja alkuvaiheen kotoutumiskoulutuksen opiskelijoille, koska tapahtuman kieli on englanti.
- Oppilaitoksestamme osallistuu kone- ja metalli- sekä laboratorioalan opiskelijoita. Meiltä tulee tapahtumaan hyvin kansainvälinen tiimi. Opiskelijamme ovat Espanjasta, Venäjältä ja Irakista. Kannustamme myös muita toisen asteen ammatillisia oppilaitoksia ja opiskelijoita osallistumaan tapahtumaan WinNovan joukkueen tapaan, kannustavat projektipäällikkö Tiina Kallio ja maahanmuuttajien uraohjauksen koordinaattori Niina Engblom.

Jokaisen teeman paras ratkaisu palkitaan 500 eurolla. Tapahtuman yhteydessä haasteiden antajat tarjoavat myös projektityöaiheita, harjoittelu- ja lopputyöpaikkoja sekä työmahdollisuuksia.
- Keksimällä ja esittelemällä ratkaisuja opiskelijalla on mahdollisuus näyttää tapahtumassa oleville yrityksille omaa osaamistaan. Tapahtumassa kannattaa myös hyödyntää mahdollisuutta mennä juttelemaan ja verkostoitumaan monenlaisten toimijoiden kanssa, sillä aktiivisuus kannattaa aina, vinkkaa projektipäällikkö Mari Ahvenjärvi Sataedusta.

Tapahtuman tuottamisesta vastaa Pori Entrepreneurship Society ry, joka organisaationa pyrkii tukemaan satakuntalaisia opiskelijoita ja nuoria yrittäjiä tekemällä yhteistyötä alueen erilaisten toimijoiden sekä kansallisten verkostojen kanssa. 
- Tämä virtuaalinen hackathon on loistava tapa yhdistää opiskelijat turvallisesti yhteistyöhön kumppaneidemme kanssa. Hackathon tarjoaa digitaalisessa ympäristössä innostavia ryhmätöitä ja mahtavia oppimiskokemuksia kokeneilta mentoreiltamme, iloitsee Pori Entrepreneurship Society ry:n perustaja ja puheenjohtaja Violeta Ivanova.

Haasteyrityksissä odotetaan innovatiivisia ratkaisuja

Yksi haasteen esittävistä yrityksistä on porilainen Kuntopaikka HH Oy. Kuntopaikka HH Oy on toiminut jo 11 vuotta liikunta- ja hyvinvointialalla valtakunnallisesti. Yritys tarjoaa uudella Koti TV -televisiokanavalla ikäihmisille liikunnallista etäkuntoutusta, virikkeellistä muistikuntoutusta sekä kulttuuria ja opetuksellista sisältöä. Tavoitteena on tuoda ikäihmisten päivään mielekästä sisältöä, lisätä virikkeellistä toimintaa ja aktiivisuutta sekä auttaa arjen rytmityksessä.

Yrityksessä odotetaan ennakkoluulotonta, rohkeaa ja yllättävääkin ratkaisuehdotusta heidän valitsemaansa haasteeseen.
- Hack Y/our Future 2021 tapahtumana edustaa juuri sellaista ennakkoluulotonta ja innovatiivista kehittämistyötä, joka sopii Koti TV palvelukokonaisuuden luonteeseen. Yhteistyö Prizztechin ja Satakunta DigiHealth -hankkeen kanssa siivitti omalta osaltaan tarttumaan mahdollisuuteen.  Monialainen tiimi ja tuoreet ns. ulkopuolelta tulevat ajatukset ja ratkaisuehdotukset kiinnostavat meitä Koti TV:llä kovasti ja odotammekin tapahtumaa innolla ja jännittyneinä. Hienoa päästä etapaamaan koko tapahtumassa toimiva joukko yrityksineen, organisaatioineen ja opiskelijoineen. Mielenkiinnolla kuulemme muidenkin haasteet ja niihin esitettävät ratkaisuehdotukset, kertoo Koti TV:n hankekoordinaattori Karoliina Nikander.

Tutustu tapahtumaan osoitteessa https://www.pories.fi/hack-your-future-2021 ja ilmoittaudu mukaan!


Tapahtuman järjestävät Satakunnan ammattikorkeakoulu, Prizztech Oy, Sataedu, WinNova, Porin yliopistokeskus ja Crazy Town sekä Talent Boost Satakunta, Satakunta DigiHealth ja Canemure - Kohti hiilineutraaleja kuntia ja maakuntia -hankkeet, joita rahoittavat Satakunnan ELY-keskus, Satakuntaliitto ja SYKE ESR-, EAKR- ja EU LIFE-rahoituksilla sekä alueen kunnat. Tapahtuman tuottajana toimii Pori Entrepreneurship Society.

Lisätietoja:
Santeri Koivisto, SAMK / RoboAI, santeri.koivisto@samk.fi
Pauliina Harrivaara, Prizztech Oy / Robocoast / Talent Boost Satakunta, pauliina.harrivaara@prizz.fi
Tiina Kallio, WinNova / Talent Boost Satakunta, tiina.kallio@winnova.fi
Mari Ahvenjärvi, Sataedu / Talent Boost Satakunta, mari.ahvenjarvi@sataedu.fi
Niina Holappa, Prizztech Oy / Satakunta DigiHealth -hanke, niina.holappa@prizz.fi
Meri Olenius, SAMK / Canemure - Kohti hiilineutraaleja kuntia ja maakuntia -hanke, meri.olenius@samk.fi
Toni Pienonen, Crazy Town, toni.pienonen@crazytown.fi
Violeta Ivanova, Pori Entrepreneurship Society, violeta.ivanova@pories.fi

Jaa uutinen