Rouheaa sisustusta ja oman näköinen elämä


Sammontietä Ulvilaa kohti ajellessa katse kiinnittyy tien oikealla puolella olevaan tunnelmalliseen pihapiiriin. Kyseessä on Sisustusputiikki Rouhee, Sari Tuomolan ihastuttava taidonnäyte.

Tuomolan pitkään kypsynyt unelma sisustusliikkeestä toteutui loppuvuonna 2019. Vuosien ajan sisustus- ja remontointitarvikkeiden parissa työskennellyllä Sarilla on laaja tuntemus sisustus- ja entisöintituotteista. Putiikista saattaakin löytää uniikkeja pienhuonekaluja, jotka yrittäjä itse on kunnostanut myyntiin.

Samassa pihapiirissä on myös Sarin puolison yritys, Lännen Timanttipurku Oy, jonka muuton myötä sisustusputiikki Rouheen perustamiselle tarjoutui hyvä mahdollisuus. Tilat on remontoitu tarkoitukseen sopivaksi omin voimin. Miten yrittäjän ensimmäinen vuosi on sujunut?

- Vuosi on tietysti ollut koronan takia haasteellinenkin, mutta olen silti tyytyväinen asiakasmääriin. En myöskään tiedä, mikä on ”normaalimäärä” asiakkaissa ja myynnissä. Tarkoituksenani ei ollut avata verkkokauppaa vielä, mutta suunnitelmia muutettiin ja nyt sekin on toiminnassa, Sari kertoo.

Sari kävi yrittäjäkurssin jo vuonna 2002, jonne hänet ohjattiin Enteristä.

- Tiesin siis, minkä tahon puoleen kannattaa kääntyä sitten, kun aika on kypsä. Sain valtavasti apua Uusyrityskeskus Enterin Merja Lehtoselta. Erityisesti laskelmat olisivat jääneet itsenäisesti tehden vaillinaisiksi. Merja myös neuvoi erilaisissa rahoitusmahdollisuuksissa ja patisti hakemaan koronatukea, johon olinkin oikeutettu.

Pientä päänvaivaa aiheutti veroneuvonta, jota ei enää ole saatavilla Enterin kautta. Oikeaa asiantuntijaa verotoimistosta oli vaikea löytää, eikä asia edennyt toivotulla tavalla.

- Olisi tärkeää, että yrittäjille suunnatut palvelut löytyisivät saman katon alta. Sääli, että verohallinto päätti muuttaa käytäntöä, Sari harmittelee.

Putiikista löytyy myös paikallisia tuotteita, kuten kortteja ja pieniä herkkuja.

- Verkostoni on kasvanut yrittäjyyden myötä. On ollut hienoa huomata, miten paljon lähialueella valmistetaan laadukkaita tuotteita. Yhteistyö muiden paikallisten yrittäjien kanssa on aina tervetullutta.

- Olen kaikin puolin tyytyväinen päätökseeni lähteä yrittäjäksi. On ihanaa tulla aamuisin töihin ja tehdä sitä mistä on haaveillut! Toivon rohkeutta ja suosittelen Enterin palveluja kaikille, jotka pohtivat yrittäjyyttä, Sari iloitsee.

>> Sisustusputiikki Rouheen nettisivut

>> Varaa aika Enteriin maksuttomaan yrityksen perustamisneuvontaan


Teksti ja kuvat: Essi Vanha-Viitakoski