EAKR Vipuvoimaa Satakuntaliitto

Menneet tapahtumat


 • Hiilineutraalit tapahtumat ovat "uusi musta"-tapahtuma järjetetään keskiviikkona 9.2.2022 klo 10-13 webinaarina. Kuluttajat ovat entistäkin vastuuntuntoisempia ja monen yrityksen arvona on tällä hetkellä vastuullisuus ja ekologisuus. Jos yrityksesi järjestää ekologisesti tapahtumia, saatat saada siitä merkittävää kilpailuetua. Tule kuulemaan hiilineutraalien tapahtumien järjestämisestä lisää!
 • Tiistaina 15.2.2022 klo 10-14 järjestetään Satakunnan tapahtumakesä-info, jossa 9 kesällä Satakunnassa järjestettävää suurtapahtumaa esittelevät suunnitelmansa sekä etsivät tapahtuma-alan yhteistyökumppaneita toteuttamaan ikimuistoisia tapahtumia.
 • Torstaina 3.3. klo 9-10 on infotilaisuus tapahtuma-alan yrityksille, jossa kerrotaan Prizztechin WorkFLOW-valmennuksesta. WorkFLOW johdon valmennukset on suunnattu erityisesti PK-yritysten johtajille. WorkFLOW valmennuksessa voi pohtia yrityksen tulevaisuuden suuntaa, tiimin toimintaa ja johtajana toimimista. Valmennus toteutetaan pienryhmissä, jotta osallistujilla on mahdollisuus keskustella ja tuoda esiin omia näkökulmiaan. Ryhmä koostuu eri yrityksistä ja valmentajina toimivat kokeneet johdon sparraajat ja työyhteisöjen kehittäjät.
 • Tapahtuma-alan yrityksille apua korkeakouluopiskelijoista! Tiistaina 8.3. klo 11-13 järjestetään infotilaisuus siitä, miten tapahtuma-alan yritykset voivat tehdä yhteistyötä oppilaitosten kanssa. Tervetuloa mukaan kuulemaan, miten SAMK:in liiketalouden, yrittäjyyden ja matkailun opiskelijat voivat olla mukana kehittämisyhteistyössä, oli kyseessä sitten pieni tai isompi projekti julkisella, yksityisellä tai kolmannella sektorilla. Opiskelun ja yhteistyön monipuolisuus nykypäivän korkeakoulussa tarjoaa lukuisia eri mahdollisuuksia. Tutumpien harjoittelu- ja opinnäytetyövaihtoehtojen lisäksi esittelemme myös projektimahdollisuudet, opintojaksoyhteistyön sekä opinnollistamisen. Esimerkkien kautta kerromme, miten nämä mahdollisuudet voisivat palvella tapahtuma- ja matkailualaa. Kesäsesonkia silmällä pitäen kerromme myös opiskelijoille kohdennetuista rekrytointikanavista.
 • Pizzaa ja Buzinesta-lounastreffit perjantaina 8.4.2022 klo 12.00 Dante Pizza & Bar, Antinkatu 10 Pori. "Juhlan kunniaksi", että saamme tavata kasvotusten ja järjestää tapahtumia - nähdään pizzalla! Ruuat ja juomat omakustanteisesti oman maun mukaan. Ei agendaa, ei presentaatioita.
 • Tehdään tapahtuma! infotilaisuus kolmannen sektorin tapahtumajärjestäjille tiistaina 12.4.2022 klo 17.30-19.30 Teamsissa. Järjestätkö toisinaan tapahtumia, mutta et ole alan ammattilainen? Kaipaatko tapahtumajärjestämisen muistilistaa tai haluatko päivittää tietosi ajan tasalle uusista ja koronapandemian vuoksi huomioitavista asioista? Tehdään tapahtuma! -info tarjoaa läpileikkauksen tapahtumajärjestämisen tärkeisiin asioihin kaikille tapahtumia järjestäville toimijoille edustitpa sitten yhdistystä tai järjestöä, yritystä tai jotakin muuta tapahtumia järjestävää tahoa.
 • Hybridiuhat tapahtumissa 17.6.2022: Ukrainan sodan vaikutukset ulottuvat myös Suomeen. Hybridiuhat eivät ole uusi asia tapahtumien parissa ja mahdollisia uhkia on etenkin suurtapahtumissa jo aikaisemminkin kartoitettu. Minkälaisia hybridiuhkia Suomeen kohdistuu ja kuinka näihin tulee varautua tapahtumissa? Suurtapahtumat ovat näkyvä ja otollinen alusta kaikenlaiselle vaikuttamiselle. Miten suojautua informaatiovaikuttamiselta? Puhujina sotilasprofesssori Aki-Mauri Huhtinen Maanpuolustuskorkeakoulutusta,  Tapahtumateollisuus ry:n varapuheenjohtaja ja Suomen Palloliiton tapahtumatoiminnon päällikkö Kalle Marttinen ja Porin kaupungin uusi turvallisuuspäällikkö Jukka-Pekka Schroderus.
 • Back To The Office Porissa 24.8 ja Raumalla 23.8! Marjat on poimittu ja on aika suunnata katse syksyyn. Tervetuloa nauttimaan iltapäiväkahvit ja pullat hyvässä seurassa vanhojen tapahtumaystävien ja uusien mahdollisten kolleegojen kanssa. Summataan kesä pakettiin, vaihdetaan kuulumiset ja vedetään suuntalinjat vilkkaaseen tapahtumasyksyyn. Esittelemme myöskin kaikki Eventcoastin syksyn tapahtumat, tilaisuudet ja Workshopit. Tule kuulemaan miten voit kehittää teidän tapahtumaanne tai yrityksenne liiketoimintaa tulevan vuoden aikana.
 • Virtuaaliteknologioiden mahdollisuudet - Tapahtuma-alan uudet suunnat 21.9.2022 klo 14-16 Caffe Lokale, Pori. Mitä termit XR, VR, AR, MR ja muut vastaavat tarkoittavat? Mitä niillä voi ja kannattaa tehdä? Mitä se maksaa? Ja ennen kaikkea, mitä hyötyä teknologioista on tapahtuma-alalla. Puhujana Santeri Saarinen, joka työskentelee Teknologia-asiantuntijana Helsinki XR Centerissä sekä on XR4Europe yhdistyksen johtoryhmässä. Päätyönään hän tekee tutkimusta virtuaalitodellisuuden, lisätyn todellisuuden ja muiden uusien teknologioiden parissa jo yli kymmenen vuoden kokemuksella.
 • Eventcoast goes Eura-tapahtuma torstaina 6.10.2022 klo 13-15 Kauttuan Ruukilla, Rantalan saunalla. Tule verkostoitumaan tapahtuma-alan toimijoiden kanssa, visioidaan yhdessä miten Euran tapahtumakenttää tulisi kehittää, mikälaista apua tapahtumatoimijat kaipaavat ja tule kuulemaan tulevaisuuden tapahtumatrendeistä. Tapahtuman keynote-puhuja on juontaja, mentalisti ja kirjailija Tommi Viikinkoski.
 • Tapahtumien kumppanuudet ja rahoitus, yritysyhteistyö tapahtuma-alalla tiistaina 11.10.2022 klo 14:00 - 16:00. Tule kuulemaan vinkkejä tapahtumien kumppanuuksiin ja rahoitukseen. Päivän agendalla: Yritysyhteistyö, mitä se on ja miten se käynnistetään? Minkälaisia eri yritysyhteistyö - ja sponsoroinnin muotoja on? Yritysyhteistyön prosessi, tuotteistus, vastikeajattelu, myynti ja sopimusasiat.
  Liikkeenjohdon konsultti LJK Outi Raatikainen on luovien kulttuurialojen ja tapahtumien erityisasiantuntija, jolla on kokemusta lukuisista liiketoiminnan, markkinointiviestinnän ja yritysyhteistyön kehittämisen ja toteuttamisen asiakkuuksista. Raatikainen on yritysyhteistyön, lahjoituskampanjoiden ja rahoituksen hankkimisen tekijä ja opettaja.
  Kumppanuuskokonaisuus koostuu kahdesta eri päivästä: Ensimmäinen on herättelypäivä, mikä järjestetään Porissa 11.10.2022 klo 14-16. Toinen osuus on pienryhmissä tapahtuva sparrauspäivä. Sparrauspäivän tavoite on päivään osallistuvien tapahtumien oman yritysyhteistyön kehityspäivä, jossa käydään läpi tapahtumien yhteistyön tilanne ja viedään se seuraavalle tasolle. Sparrauspäivä sovitaan yhdessä herättelypäivässä.
  Tilaisuuden tiivistelmä
 • Tapahtuma-alan tulevaisuus seminaari 4.11.2022 klo 12-16 Tapahtumapaikkana toimii Finnkino Promenadi (Yrjönkatu 17 Pori).Tule verkostoitumaan satakuntalaisten tapahtumatekijöiden kanssa ja ravistelemaan itsesi hereille tulevaisuuden mahdollisuuksiin. Tapahtuman keynote puhujat ovat luova johtaja Henri Hyppönen, futuristi Elina Hiltunen ja Lataamo Groupin tuotanto- ja asiakkuusjohtaja Juho Hiidenmaa. 
 • Eventcoastin lounastreffit! Ennen kuin siirrytään joulunviettoon niin istutaan yhdessä saman pöydän ääreen verkostoitumaan, vaihtamaan kuulumisia ja kuulemaan ensi kevätkauden Satakunnan tapahtumateollisuusklusterin tapahtumista. Järjestämme Satakunnassa kaksi lounastreffiä peräkkäisinä päivinä, torstaina 15.12 Raumalla ja perjantaina 16.12 Porissa. 

 • Satakunnan tapahtumakesäinfo 2023! Tervetuloa tapahtumakesän 2023 match making-tapahtumaan, Satakunnan tapahtumakesä-infoon keskiviikkona 18.1.2023 klo 11-16. Suurtapahtumien järjestäjät kohtaavat satakuntalaiset tapahtuma-alan ammattilaiset. Tule verkostoitumaan, kuulemaan tulevan tapahtumakesän festarisuunnitelmista ja samalla tiedät minkälaisia tarpeita heillä on yhteistyökumppaneille. Tapahtumaan kannattaa ehdottomasti osallistua paikanpäällä Crazy Townissa tai voit tulla linjoille kuuntelemaan puheenvuoroja. Tapahtuma järjestetään hybriniä, mutta suosittelemme vahvasti tulemaan tapaamaan toimijoita ja verkostoitumaan Crazy Towniin. 

 • Apuja tapahtumateollisuusyrityksen liiketoiminnan kehittämiseen! ELY-keskuksella on monipuolisesti erilaisia palveluita, joiden avulla yritykset voivat kehittää omaa liiketoimintaansa. Yritysten kehittämispalveluista Timo Klimoff ja Taina Lankoski-Raitio avaavat miten heidän yritysten kehittämispalvelut voivat olla avuksi esimerkiksi yritysten muutostilanteissa, kasvu-, kansainvälistymis-, tai vaikkapa kehittämistarpeissa. Tule kuulemaan minkälaisia konsultointi- ja analyysipalveluita ELY-keskus tarjoaa. 

 • REKRYBOOST-messut tiistaina 7.2.2023 klo 12-15 Agora-salissa SAMK:n Porin kampuksella. Tapahtuma kokoaa yhteen yrittäjiä, asiantuntijoita sekä tulevaisuuden tekijöitä. Tapahtumassa toteutuvat matkailualan yrittäjille suunnattu koulutustapahtuma sekä kaikille avoimet rekrytointimessut. REKRYBOOST 2023 - yrittäjätapahtumassa luvassa loistavia asiantuntijapuheenvuoroja, joiden jälkeen mahdollisuus osallistua rekrytointimessuille ja löytää alan parhaat ammattilaiset, kesätyöntekijät ja harjoittelijat. Messuilla mukana Eventcoast! 
 • Opintomatka Tampereelle! Eventcoast tekee vierailun, opintomatkan Tampereelle keskiviikkona 8.2.2023. Hyppää bussin kyytiin ja tutustaan yhdessä Tampereen valttikortteihin Tampere-taloon ja Nokia Arenaan. 
 • Miten saada tupa täyteen viestinnän avulla? Keskiviikkona 1.3.2023 klo 13-16 järjestetään timanttinen iltapäivä tapahtumaviestinnän ympärille. Päivän aikana saadaan tietoa, mistä hyvä viestintä koostuu, vinkit hyvään tapahtumaviestintään, miten hyödyntää tapahtumahallintatyökalua viestinnässä ja mitä kanavia kannattaa tänä päivänä käyttää. Tapahtuman presentaation löytät TÄÄLTÄ
 • Eventcoastin lounastreffit! Kevät on jo alkanut ja kesä on hurjaa vauhtia tuloillaan. Nyt on siis hyvä hetki istuutua yhdessä saman pöydän ääreen verkostoitumaan, vaihtamaan kuulumisia ja kuulemaan tulevan kesän Satakunnan tapahtumateollisuusklusterin tapahtumista. Järjestämme Satakunnassa kaksi lounastreffiä peräkkäisinä päivinä. Tiistaina 14.3. Porissa Steak & Whisky House Gallessa ja keskiviikkona 15.3. Raumalla Osteria da Filippossa. 

 • Eventcoastin ekokeskiviikko! 19.4. klo 10-11. Puhujana Katri Kilpiä Joensuun Ilosaarirockista, joka on pioneeri festivaalien ympäristötyön kehittäjänä. Ilosaarirockille on myönnetty 2008 Green'n'Clean -ympäristösertifikaatti sekä monena vuonna A Greener Festival Award -tunnustus ensimmäisenä festivaalina Suomessa. Ilmoittaudu mukaan ja tule kuulemaan käytännön esimerkkejä, kuinka suurtapahtumat järjestetään ekologisesti.

 • Viis vinkkiä työkalupakkiin! Konkeettisia apuja, kullanarvoisia vinkkejä ja uusia ideoita suoraan käytäntöön. Eventcoast järjestää viitenä aamuna tapahtuman, jossa pääset asiantuntijoiden avulla poimitaan parhaat vinkit tapahtumatoimijan arkea helpottamaan. Osa tilaisuuksista on verkossa ja osa hybriniä.

  • Tiistai 31.1.2023 klo 9.00-10.00. Teemana: Opens-ohjelmisto auttaa tapahtumatuotannon suunnittelussa ja hallinnassa (Teams)

  • Keskiviikko 15.2.2023 klo 9.00-10.00. Teemana: Miten teet voittavia tarjouksia ja siten enemmän kauppaa (Teams) 

  • Torstai 30.3.2023 klo 9.00-11.00. Teemana: Markkinoi onnistuneesti tapahtumista!  (Hybridi) 

  • Keskiviikko 24.5.2023 klo 9.00-10.00. Teemana: Vauhtia verkostosta. (Lähitapahtuma Porissa)

  • Keskiviikko 14.6.2023 klo 9.00-10.00. Teemana: WiseEvent - tapahtumatoimijan liiketoiminnan työkalut "Kaikki samassa järjestelmässä"! 

 • Tapahtuma-alan tulevaisuus 2.0-seminaari Ensimmäinen Tapahtuma-alan tulevaisuus -seminaari marraskuussa 2022 oli huikea menestys, ja nyt sille on tulossa jatkoa! Laita päivämäärä kalenteriisi heti ja ilmoittaudu mukaan! Tapahtuma-alan tulevaisuus 2.0 järjestetään toukokuussa Porissa. Eventcoast on kutsunut päivän Key Note puhujaksi Jaajo Linnonmaan. Hän tulee puhumaan teemalla "Rohkea myyminen ja yrittäminen"! Tapahtuma on kaikille satakuntalaisille tapahtuma-alalla toimijoille avoin ja tilaisuus on maksuton.

 • Eventcoastin Strategiatyöpaja Satakunnan tapahtumateollisuusklusteri tekee parhaillaan tapahtuma-alan strategiaa Kuusisto & Sahlstedt Oy -konsulttiyrityksen avustuksella. Strategian tavoitteena on kehittää tapahtumateollisuutta ja sen toimintaedellytyksiä maakunnassamme. Strategian alueena on koko Satakunta. Strategiassa työstetään mm. tapahtuma-alan kehittämistä, maakunnan veto- ja pitovoiman lisäämistä tapahtumien avulla, tapahtuma-alan kasvun pullonkaulojen kartoittamista sekä suuntaviivojen luomista tulevaisuuden tapahtumateollisuudelle Satakunnassa. Strategiatyössä haluamme ottaa huomioon myöskin tulevaisuuden työntekijät ja osaamistarpeet. 

  Ensimmäinen työpaja järjestettiin 30.5.2023 klo 12-16 Kokous- ja juhlatila Färjäämössä Porissa.

  Toinen työpaja järjestettiin 16.6.2023 klo 9-11 Porin Crazy Townissa.