Hyvinvointiteknologiamessut 9.-10.11.2021

09.11.2021 klo 09:00 - 10.11.2021 16:00

Verkossa


Tervetuloa Hyvinvointiteknologiamessuille 9.–10.11.2021 klo 9.00–16.00! Luvassa on innostavia ja monipuolisia asiantuntijapuheenvuoroja, demoja ja haastatteluja, työpajoja ja simulaatioita sekä mielenkiintoisia keskusteluja sote-alan digitaalisista palveluista, hyvinvointiteknologiasta, robotiikasta ja tekoälystä!

Vuoden kiinnostavin hyvinvointiteknologian tapahtumakokonaisuus järjestetään tänä vuonna kokonaan verkossa koronatilanteesta johtuen. Hyvinvointiteknologiamessut ovat tarkoitettu teknologiayrityksille, sosiaali- ja terveysalan johdolle, asiantuntijoille ja henkilöstölle, opettajille ja opiskelijoille, tutkijoille ja kehittäjille sekä kaikille aiheesta kiinnostuneille.

Koko tapahtumasisältö löytyy Hyvinvointiteknologiamessujen nettisivuilta tapahtumapäivistä: https://hyvinvointiteknologiamessut.fi/.

Tapahtuma on maksuton, mutta edellyttää ilmoittautumista osoitteessa: https://www.lyyti.in/Hyvinvointiteknologiamessut_2021_7918

Kurkistus ohjelmaan:

Tiistai 9.11.2021

 • klo 9.00–16.00 Teknologialla toimintakykyä ja turvaa ikääntyneen arkeen -webinaarissa kuullaan teknologioista, joiden avulla tuetaan etenkin ikääntyneiden kotona asumista ja pärjäämistä. Webinaarin keynote-puheenvuorossa Tampereen yliopiston väitöskirjatutkija Jenni Huhtasalo puhuu aiheesta Digitaalinen teknologia asiantuntijatyössä.
   
 • klo 9.00–15.00 Terveyden ja hyvinvoinnin vahvistaminen teknologiainnovaatioilla -tapahtumaosio esittelee monipuolisesti haastattelujen ja demojen avulla hyvinvointi- ja terveysteknologian mahdollisuuksia etenkin yksilön hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen näkökulmista.Tilaisuuden avaa puheenjohtaja Nina Hahtela Suomen sairaanhoitajaliitto ry:stä. 
   
 • klo 9.30–10.30 pidettävän Satakati-hankkeen työpajan Hyvinvointiteknologiaa kotona asumisen tueksi Satakunnassa – miten yhdessä eteenpäin? tarkoituksena on yhdessä miettiä, miten hyvinvointiteknologiaa voidaan hyödyntää parhaalla mahdollisella tavalla kotihoidossa. Satakati-hanketta toteuttaa kaikki Satakunnan kunnat sekä Sataedu. Hanketta rahoittaa sosiaali- ja terveysministeriö.
   
 • klo 11.00–12.00 Digitaalisuuden mahdollisuudet osana hoitotyötä -simulaatiossa paneudutaan simulaatio-oppimisen avulla digitaalisuuden tuomiin mahdollisuuksiin hoitotyössä. Tule osaksi simulaatiota aktiivisen tarkkailijan roolissa! Simulaation järjestää Sataedun Satakunta DigiHealth tiimi.
   
 • klo 12.10-13.00 Hyvinvointiteknologiamessujen verkostoitumiskahvila (Teamsissä) tarjoaa mielenkiintoisia puheenvuoroja sekä mahdollistaa verkostoitumisen ja vapaan keskustelun lounastauon lomassa. Verkostoitumiskahvilan järjestää Satakunta DigiHealth -hanke.
   
 • klo 13.00–14.00 Asiakkaan ravitsemuksen toteutuminen hyvinvointiteknologian avulla kotihoidossa -simulaatiossa perehdytään kotihoidon asiakkaan hoitamiseen hyvinvointiteknologialla. Tule osaksi simulaatiota tutustumaan ja keskustelemaan hyvinvointiteknologiaosaamisesta hoitotyössä! Simulaation järjestää WinNovan Satakunta DigiHealth tiimi.

Keskiviikko 10.11.2021

 • klo 9.00–16.00 Terveysteknologia diagnosoinnin ja hoidon tukena -webinaarissa kuullaan monipuolisesti terveyttä edistävistä teknologiaratkaisuista. Webinaarin keynote puheenvuoron pitää professori ja aivotutkija Minna Huotilainen otsikolla Teknologiaa töissä – lisää hyvin- vai pahoinvointia?
   
 • klo 9.00–15.00 Hyvinvointia ja elämyksiä teknologialla -tapahtumaosiossa tutustutaan haastattelujen ja teknologiademojen kautta mm. nuorille, kotihoitoon ja kehitysvammapalveluihin suunnattuihin teknologioihin. Tapahtumaosion avaa puheenjohtaja Silja Paavola Suomen lähi- ja perushoitajaliitto SuPer ry:stä. 
   
 • klo 10.00–11.30 Miten älykkäät ratkaisut voisivat tukea osallisuutta? -työpajassa pääset tutustumaan, kokeilemaan ja ideoimaan, miten älyvaatteet, älyhuonekalut ja muut erilaiset älykodin ratkaisut voisivat tukea arjen osallisuutta. Työpaja järjestetään Sataedun Ulvilan Mewet älykodissa. Työpajan maksimi osallistujamäärä on 10, joten olethan nopea! Työpajan järjestää TEKOS teknologialla osallisuutta, verkostolla vaikuttavuutta hankkeen asiantuntijat. Hanketta rahoittaa Opetus ja kulttuuriministeriö.
   
 • klo 12.10-13.00 Hyvinvointiteknologiamessujen verkostoitumiskahvila (Teamsissä) tarjoaa mielenkiintoisia puheenvuoroja sekä mahdollistaa verkostoitumisen ja vapaan keskustelun lounastauon lomassa. Verkostoitumiskahvilan järjestää Satakunta DigiHealth -hanke.
   
 • klo 13.00–14.30 pidetään Miten voisimme hyödyntää tekoälyä ja data-analytiikkaa kuntoutuksessa? -työpaja. Mitä on data-analytiikka? Entäpä tekoäly? Pohdimme ja ideoimme, miten niiden avulla voisimme lisätä kuntoutuksen vaikuttavuutta yksilölliset tarpeet huomioiden. Työpaja järjestetään verkossa. Työpajan järjestää Verkostoyhteistyöllä vauhtia tekoälypohjaisten virtuaaliteknologioiden saavutettavuuteen kuntoutuksessa hankkeen asiantuntijat. Hanketta rahoittaa Opetus ja kulttuuriministeriö.

Hyvinvointiteknologiamessujen järjestäjinä toimivat Prizztech Oy, Sataedu, Satakunnan ammattikorkeakoulu, Tampereen yliopisto ja WinNova. Tapahtuman toteuttaa Satakunta DigiHealth hanke, jota rahoittaa Satakuntaliitto (EAKR) ja alueen kunnat.