Resilientti johtajuus - tulevaisuuden metataito

29.11.2023 klo 08:30 - 12:00


KULTTUURIKULMA, ORIGINAL SOKOS HOTEL VAAKUNA, PORI  

Epävarmuuden keskellä on vaikea nähdä, mikä on olennaista, mihin suuntaan pitäisi mennä ja millaisia valintoja tehdä. Asiat harvemmin kuitenkaan menevät niin kuin on suunniteltu, resilientti organisaatio toipuu ja suuntaa toimintansa nopeammin uudelleen. Sumuisesta tulevaisuudenkuvasta huolimatta tai ehkä juuri sen takia, tarvitaan vanhojen toimintatapojen kyseenalaistamista, ajatusten avaamista uusille näkökulmille, luovuutta ja muutosten läpivientiä myös käytäntöön. Seminaarissa kuullaan kolme näkökulmaa tulevaisuuden johtajuudesta ja uusiutumiskyvyn säilyttämisestä vaativissakin tilanteissa.

Ilmoittaudu mukaan!

OHJELMA:

8:30 Aamukahvi

9:00 Puheenvuorot

Rosa NenonenNykyisyysselittäjä Petri Rajaniemi: Tällaisessa maailmassa 

Petri Rajaniemi tarkastelee maailmaa laajemmalla kaarella. Yhdestä ihmisestä globaaliin kuvaan, tästä hetkestä menneeseen ja tulevaan – eli mistä on tultu, missä ollaan nyt ja mihin voidaan ajatella, että menemme seuraavaksi. Petri Rajaniemi auttaa epävarmuuden keskellä palauttamaan toimintakykyä, ymmärtämään omaa roolia osana kokonaisuutta ja keskittymään olennaiseen. Onpa kyseessä ylin johto, oma henkilöstö tai ihan vaan ihminen – nykyinen epävarmuus haastaa jokaisen toimintakykyä. Siksi oman toiminnan merkitys pitää nähdä kirkkaana osana paljon isompaa kuvaa. Miksi on tärkeää, että olemme olemassa? Miksi on tärkeää, että onnistumme työssä, jota teemme? Petri Rajaniemi on kirjoittaja, puhuja ja pitkänlinjan organisaatiokehityksen ammattilainen. Puhujana Petrin tavoitteena on avata ajattelua, nähdä ja sanoittaa jotain, jota ei sano kukaan muu.

 

Johanna Raiskio

Johanna Raiskio – Toimarin saappaissa - miten johtaa ja uudistaa, kun tulevaisuutta on hankala ennustaa?

Yrittäjä, toimitusjohtaja Johanna Raiskion puheenvuorossa on luvassa erittäin rehellistä puhetta markkinointialalla toimivan kasvuyrityksen johtamisesta. Elämänmakuisessa esityksessä pohditaan johtajuuden näkökulmasta mm. Miten johtaa kun tulevaisuutta on hankala ennustaa? Miten vahvistetaan henkilökunnan resilienssiä? Mikä merkitys on psykologisen turvallisuuden tunteella? Miten hyvä työflow saadaan aikaan? Puheenvuoro sisältää myös rohkaisua luoviin ratkaisuihin ja perinteisten mallien rikkomiseen, esimerkkinä Unfairin 4+1-työviikko, joka on vakiinnuttanut paikkansa toimiston arjessa. Johanna Raiskio on Lean Start Up -ajattelun puolestapuhuja ja markkinointitoimisto Unfairin toimitusjohtaja. Hän on visionääri ja sparraaja, joka uskoo ihmisiin ja haluaa muuttaa tapaa, jolla luovaa työtä tehdään ja johdetaan.

 

Petri RajaniemiRosa Nenonen – Omien ajatusmallien haastaminen avaa uusia mahdollisuuksia

Rosa Nenonen on tietokirjailija, puhuja ja positiiviseen psykologiaan pohjautuvan hyvän elämän akatemia Pilots Helsingin perustaja. Rosan esikoisteos Merkityksellisen työn kaava – Toteuta itseäsi, muuta maailmaa (Gummerus) julkaistiin elokuussa 2020. Opiskellessaan positiivista psykologiaa New Yorkissa Rosa ymmärsi, kuinka merkittävä vaikutus ajattelullamme on elämänlaatuun ja tulevaisuuden saavutuksiimme. Kun oma mielemme ei rajoita meitä, mahdollisuutemme ovat rajattomat. Rosa haluaa auttaa ihmisiä avaamaan ja kehittämään ajatteluaan, rikkomaan itselleen asettamia rajoja ja kurkottamaan parhaimpaansa. Meillä kaikilla on paljon enemmän annettavaa kuin uskommekaan, hän sanoo. Puheenvuoron anti sopii mm. yrityksille ja organisaatioille, joissa eletään epävarmuudessa tai muutoksen keskellä sekä kaivataan uusia ajatuksia. Rosa muistuttaa puheessaan, miten ulkoisiin olosuhteisiin emme voi aina vaikuttaa, mutta omaan suhtautumiseen voimme.  

 

Seminaari on maksuton, mutta edellyttää ennakkoilmoittautumista.

 

Seminaari on osa Prizztech Oy:n toteuttamaa WorkFLOW -hanketta, jota rahoittavat Keski-Suomen ELY-keskus ESR-rahoituksella sekä Euran, Eurajoen, Harjavallan, Kokemäen, Porin ja Ulvilan kaupungit ja alueen yritykset.