Minustako yrittäjä? -podcastit


Radio Pori haastatteli kuutta Uusyrityskeskus Enter Satakunnan asiantuntijaa yrityksen perustamiseen liittyvistä aiheista. 

Osa 1: Liikeidea

Jari Keinonen

Uusyrityskeskus Enter Satakunta tarjoaa maksutonta yrityksen perustamisneuvontaa Satakunnan alueella. Yrityskehittäjä Jari Keinonen kertoo, että kaikki lähtee liikeideasta, mutta täysin valmista ideaa ei tarvita vaan yritysneuvonta myös auttaa idean kehittämisessä. Millaisia asioita tulisi huomioida, kun miettii omaa liikeideaa ja miten sitä pystyy testaamaan? 

 

Osa 2: Starttiraha

Hanna Uusitalo

Starttiraha edistää uutta yritystoimintaa ja työllistymistä. Se myös turvaa yrittäjän toimeentuloa yritystoimintaa käynnistäessä. Kuka starttirahaa voi saada ja millaiseen toimintaan sitä voidaan myöntää? Haastattelussa starttiraha-asiantuntija Hanna Uusitalo Satakunnan TE-toimistosta. 

 

Osa 3: Yritystoiminnan rahoitus

Anne Heikintalo

Minustako yrittäjä -ohjelman kolmannessa jaksossa aiheena yritystuet ja yritystoiminnan rahoitus. Mihin aloittava yrittäjä yleensä tarvitsee ulkopuolista rahoitusta ja mistä sitä voi hakea? Haastattelussa Uusyrityskeskus Enter Satakunnasta yritysneuvoja Anne Heikintalo.
HUOM! Haastattelussa on vanhentunutta, vuoden 2022 tietoa!

 

Osa 4: Kevytyrittäjyys ja sivutoiminen yrittäjyys

Tero Patoranta

Minustako yrittäjä -ohjelmassa aiheena kevytyrittäjyys ja sivutoiminen yrittäjyys. Mitä tarkoitetaan kevytyrittäjyydellä ja kuinka suosittua tämä nykyisin on? Haastattelussa Uusyrityskeskus Enterin yrityskehittäjä Tero Patoranta.

 

Osa 5: Markkinointi

Merja Lehtonen

Minusta yrittäjä -ohjelman viidennen jakson aiheena on markkinointi. Miksi markkinointi on aloittavalle yrittäjälle tärkeää ja miten käytännössä tehdään markkinointia? Uusyrityskeskus Enter Satakunnan yrityskehittäjä Merja Lehtonen toteaa, että parhaiten kaupaksi käy se tuote tai palvelu, joka nousee oikealla tavalla esille. Asiakas kannattaa yllättää positiivisesti.

 

Osa 6: Yritystoiminnan riskit

Antti Kokkila

Yrityksen perustamiseen liittyy aina riskejä, jotka on syytä kartoittaa. Voiko yrittäjä saada esimerkiksi työttömyyskorvausta ja millaisia riskejä yritystoimintaan sisältyy? Minustako yrittäjä -ohjelmassa riskeistä kertoo tarkemmin Uusyrityskeskus Enterin yrityskehittäjä Antti Kokkila.

 

Lisää yrittäjyysinfoa löydät täältä.

 

Henkilöstö - Uusyrityskeskus Enter Satakunta

 UUSYRITYSKESKUS Enter Satakunta

Alkavien yrittäjien neuvontapalvelut Porin seudulla ja Satakunnassa

Hanna Uusitalo

Starttiraha-asiantuntija | TE-toimisto
Lomalla 5.–8.7.

Satu Tähtinen

Yritysneuvoja | Satakunnan Yrittäjät
** 1.8.2024 alkaen **

Tero Patoranta

Yrityskehittäjä / Prizztech Oy
** Lomalla 1.–31.7. **

Merja Lehtonen

Yrityskehittäjä / Prizztech Oy
** Lomalla 8.7.–4.8. **

Antti Kokkila

Yrittäjyysasiantuntija / Prizztech Oy

Jari Keinonen

Yrityskehittäjä / Prizztech Oy
** Lomalla 1.–28.7. **