Checkfin Oy – Marika Barrett ja Marianja Huber


Satakunnan Vuoden Uusyrittäjä 2023 -loppukilpailun ehdokasesittely:

Marika Barrett ja Marianja Huber / Checkfin Oy

Y-tunnus: 3194118-8
Perustamispv/aloituspv: 27.2.2021 / 1.9.2021
Kotikunta: Pori
Päätoimiala: 70220 Muu liikkeenjohdon konsultointi
Verkkosivut ja some:
Www-sivut: www.checkfin.fi
Facebook: Checkfin Oy
Instagram: @checkfin_official

Suora lyhytlinkkiosoite tälle esittelysivulle: www.entersatakunta.fi/checkfin

Millä tavalla liikeidea on ainutlaatuinen, oivaltava, ennakkoluuloton, rohkea, tms.?
Autamme konsultoimalla yrityksiä, jotka tilaavat palveluita ulkomaisilta yrityksiltä tai käyttävät ulkomaista työvoimaa Suomessa. Näin eri rooleissa toimiessa kaikki pystyvät vastaamaan Suomen lainsäädäntöön, viranomaisvelvoitteisiin sekä noudattamaan yleisiä, hyviä käytäntöjä. Toimimme yritysten tukena käytännönläheisellä otteella. Tavoitteenamme on myös helpottaa viranomaisten taakkaa edistämällä yritysten tietoisuutta sekä ohjaamalla heitä toimimaan oikein. Olemme edelläkävijöinä tuoneet rakennusalan yleisimpiä viranomaisvelvoitteita opiskeltavaksi verkossa. Verkkokoulutukset suoritetaan verkkokoulutusalustallamme itsenäisesti. Koulutukset on mahdollista suorittaa milloin itselle sopii parhaiten, omassa tahdissa. Uskomme vahvasti, että lippulaivakoulutuksemme "Vastuut ja velvollisuudet rakennustoiminnassa Suomessa" -verkkokoulutus tulee jonain päivänä olemaan rakennusalan hallinnollisen puolen “työturvallisuuskortti”. Vastuulliset toimijat tulevat vaatimaan sopimuskumppaneiltaan vahvistusta siitä, että sopimuskumppanit ymmärtävät heitä koskevat vastuut ja velvoitteet rakennustoiminnassa Suomessa. Se on mahdollista koulutuksemme avulla. Koronan myötä verkkokoulutuksia on alettu arvostamaan enemmän ja koulutusmaailman digitalisoitumisen läpimurto onkin nyt täysillä käynnissä. Liiketoimintamme hyötyy tästä muutoksesta ja uskomme, että tulevaisuudessa palveluillemme on huomattava kysyntä. Uusia viranomaisvaatimuksia tulee koko ajan lisää, jonka myötä myös koulutusvalikoimamme laajenee tulevaisuudessa.

Kilpailuetu: Miten yritys erottuu muista saman toimialan toimijoista?

Olemme vahvasti esillä sosiaalisessa mediassa kilpailijoistamme poiketen, ja tuomme rennolla, mutta asiantuntevalla otteella viranomaisvelvoitteita kaikkien tietoisuuteen. Tällä hetkellä kukaan muu Suomessa ei tarjoa vastaavan sisällön koulutuksia itsenäisesti suoritettavina verkkokoulutuksina. Koulutukset on tehty käytännönläheisiksi perustuen omaan käytännössä, ja yhteistyössä viranomaisten kanssa hankittuun työkokemukseemme. Olemme oman osaamisalueemme Suomen kokeneimmat asiantuntijat ja panostamme laadukkaaseen palveluun kaikkien asiakkaidemme kanssa.

Kriisikestävyys: Miten korona tai Ukrainan kriisi ovat vaikuttaneet yrityksen toimintaan? Ovatko kriisit tuoneet uusia toimintamalleja? Miten muuttuneeseen toimintaympäristöön ja markkinatilanteeseen on reagoitu/sopeuduttu?

Suunnittelimme toimintamme ennen kuin koronasta oli tietoakaan. Yritys perustettiin kuitenkin vasta korona-aikana, jolloin siirryttiin vahvasti verkossa tekemiseen. Liikeideamme keskittyi, verkossa tekemiseen, ja palvelun tuottaminen ei vaadi fyysistä läsnäoloa. Ideamme sopi korona-aikaan mainiosti, olimme siis aikaamme edellä! Konsultointi on paikkaan sitoutumatonta, joten voimme tarjota palveluita ympäri maailman. Ukrainan sota on tuonut enemmän ulkomaalaista työvoimaa Suomeen, joten myös palveluillemme on kysyntää.

Miksi yrittäjä (tai yrittäjätiimi) ansaitsee Satakunnan Vuoden Uusyrittäjä -tittelin?

Vastaamme täysin kilpailun kriteerejä: liikeideamme on ainutlaatuinen, oivaltava, rohkea ja muista erottautuva. Olemme suunnitelmallisesti lähteneet rakentamaan yritystä suorittamalla ensin vuoden kestävän, asiantuntijoille suunnatun yrittäjän ammattitutkinnon työnteon ohessa ja sen jälkeen siirtymällä kokoaikaisiksi yrittäjiksi. Yritys perustettiin alkuvuonna 2021, mutta aloitimme toiminnan vasta syyskuussa 2021. Saimme liiketoimintamme kannattavaksi jo toisella tilikaudella, alle vuoden sisällä toiminnan aloittamisesta. Työllistämme tällä hetkellä itsemme lisäksi yhden henkilön, ja toinen henkilö aloittaa elokuussa. Olemme solmineet useita toistaiseksi voimassa olevia sopimuksia asiakkaidemme kanssa. Tulevaisuus näyttää lupaavalta, olemme kesäkuuhun mennessä jo tuplanneet vuoden 2022 liikevaihdon.

 

Yleisöäänestys järjestetään ajalla 5.–20.8.2023
www.entersatakunta.fi/uusyrittaja2023 (äänestyslomake aukeaa 5.8.2023)