Nellinoora Shoes – Nelli Nurmi


Satakunnan Vuoden Uusyrittäjä 2023 -loppukilpailun ehdokasesittely:

Nelli Nurmi / Nellinoora Shoes

Y-tunnus: 3193955-5
Perustamispv: 1.3.2021
Kotikunta: Pori
Päätoimiala: 15200 Jalkineiden valmistus
Verkkosivut ja some
Www-sivut: nellinoorashoes.com
Facebook: @nellinoorashoes
Instagram: @nellinoorashoes

Suora lyhytlinkkiosoite tälle esittelysivulle: www.entersatakunta.fi/nellinoorashoes

Millä tavalla liikeidea on ainutlaatuinen, oivaltava, ennakkoluuloton, rohkea, tms.?

Olen porilainen suutari ja jalkinesuunnittelija Nelli Nurmi. Työkseni suunnittelen ja valmistan kangaskenkiä. Lisäksi opetan kenkien valmistusta ympäri Suomen toteutettavilla kursseilla.

Jalkineala on Suomessa pieni, toimijoita on vähän ja tuotanto keskittyy nahkatuotteisiin. Käsityönä ammatikseen kenkiä tekee Suomessa vain harva toimija. Samalla konseptilla ei pidetä Suomessa kurssimuotoista opetusta. Tähän mennessä olen pitänyt 77 kenkäkurssia eri puolilla Suomea. Kursseillani on käynyt tähän mennessä yli 700 ihmistä. Kurssit ovat olleet suosittuja. Kysyntä ylittää tällä hetkellä tarjonnan, eli kysyntää kursseille olisi enemmän, mitä ehdin pitämään.

Kurssien pitämisen lisäksi ylläpidän omaa jalkinebrändiä. Kenkiäni on ollut esillä näyttelyissä ja eri medioissa. Olen pyrkinyt tuomaan esiin käsityöalan arvostusta ja haluan myös nostaa suomalaisen työn arvoa sekä erottua rohkeilla ja uniikeilla tuotteilla. Yrittäjyydessä minua inspiroi mahdollisuus tehdä luovaa työtä omalla tyylilläni.

Kilpailuetu: Miten yritys erottuu muista saman toimialan toimijoista?

Yritykselläni ei tällä hetkellä ole juurikaan kilpailua ja tulevia kilpailijoita pyrin olemaan monta askelta edellä. Ala on monella tapaa haastava ja vaatii paljon erilaista osaamista. Brändini tyyli on erottuva ja pelkästään se luo eroa muihin vastaaviin yrityksiin.

Kriisikestävyys: Miten korona tai Ukrainan kriisi ovat vaikuttaneet yrityksen toimintaan? Ovatko kriisit tuoneet uusia toimintamalleja? Miten muuttuneeseen toimintaympäristöön ja markkinatilanteeseen on reagoitu/sopeuduttu?

Kriisit eivät onneksi ole kovin paljoa vaikuttaneet työskentelyyni. Yrityksessä on aina monenlaista projektia meneillään joita pystyy edistämään erilaisissa maailman tilanteissa. Koronan aikana opiskelin työn ohella kuosisuunnittelua sekä kehittelin omaa lestisarjaa. Kriisit ovat toki vaikuttaneet ajatuksiin tulevasta. Millaista yritystoiminta voi olla vastaavissa tilanteissa. Esimerkiksi olen suunnitellut etäopetusta sekä verkkokursseja. Tilanteet myös kasvattavat riskin ja epävarmuuden sietokykyä.

Miksi yrittäjä (tai yrittäjätiimi) ansaitsee Satakunnan Vuoden Uusyrittäjä -tittelin?

Nellinoorashoes yrityksen idea on uniikki, ala on harvinainen ja tuo esiin suomalaista muotoilua. Yrityksellä on hyvä kasvupotentiaali sekä mahdollisuus työllistää muita tulevaisuudessa. Kurssitoiminta on kiinnostavaa ja luo ihmisille mahdollisuuden harrastaa ja oppia uutta. Yrityksellä on paljon kehitys ja kasvu ideoita tulevaisuudelle.

 

Yleisöäänestys järjestetään ajalla 5.–20.8.2023
www.entersatakunta.fi/uusyrittaja2023 (äänestyslomake aukeaa 5.8.2023)