Hakala Design Oy - Saana Hakala


Satakunnan Vuoden Uusyrittäjä 2023 -loppukilpailun ehdokasesittely:

Saana Hakala / Hakala Design Oy

Y-tunnus: 3327958-9
Perustamispv/aloituspv: Toiminimi 2022, osakeyhtiö 2023
Kotikunta: Eurajoki
Päätoimiala: 90030 Taiteellinen luominen
Verkkosivut ja some
Instagram: @saana_hakala_art

Suora lyhytlinkkiosoite tälle esittelysivulle: www.entersatakunta.fi/hakaladesign

Millä tavalla liikeidea on ainutlaatuinen, oivaltava, ennakkoluuloton, rohkea, tms.?

Hyppäsin opettajasta taiteilijaksi ilman koulutusta. Voitin lähes heti yrittämiseni alkutaipaleella Nuori taiteilijalupaus 2.palkinnon sekä Suomen taiteilijoiden jäsenkorttikilpailun. Halusin vaihtaa toiminimeni osakeyhtiöksi vuoden alussa, sillä halusin lähteä ennakkoluulottomasti laajentamaan osaamistani muuhunkin kuin tauluihin. Tällä hetkellä maalaan esimerkiksi valaisimia maailmanluokan huviristeilijään, sekä olen suunnitellut laukkuja kotimaiselle luksusbrändille Siloa Mookille.

Kilpailuetu: Miten yritys erottuu muista saman toimialan toimijoista?

Taidealalla on valtavasti kilpailua, mutta oma uniikki tyylini on tuonut minulle vankan asiakaskunnan. Tarinani on helposti samaistuttava, sillä olen tehnyt unelmistani totta ilman minkäänlaista koulutusta. Lisäksi koen, että täältä Satakunnan pieneltä paikkakunnalta on huomattavasti haastavampaa saada oma nimensä kartalle verrattuna pääkaupunkiseutulaisiin.

Kriisikestävyys: Miten korona tai Ukrainan kriisi ovat vaikuttaneet yrityksen toimintaan? Ovatko kriisit tuoneet uusia toimintamalleja? Miten muuttuneeseen toimintaympäristöön ja markkinatilanteeseen on reagoitu/sopeuduttu?

Taide on siitä upea laji, että sitä ei juurikaan koettele kriisit, sillä ihmiset kaipaavat kauneutta ympärilleen kaikesta huolimatta. Taiteen syvempi tarkoitus onkin luoda turvaa ja energiaa.

Miksi yrittäjä (tai yrittäjätiimi) ansaitsee Satakunnan Vuoden Uusyrittäjä -tittelin?

Sain Enterin palveluiden kautta vahvan tuen yrittäjyyteni alkutaipaleella ja olen pystynyt rakentamaan yksin toimivan ammatin hyvin lyhyessä ajassa ilman alan koulutusta. Lisäksi hyvin harva taiteilija pääsee osalliseksi esimerkiksi huviristeilijöiden sisustusta, joten koen tehneeni paljon asioita oikein. Koska olen hyvin vaatimattomista oloista itse kotoisin, olen kokenut tärkeäksi myös olla osana hyväntekeväisyyttä. Viime vuonna taiteeni avulla lahjoitettiin 2000 e. Rauman seudun lasten harrastustoimintaan ja se on iso summa mikroyrittäjältä :)

 

Yleisöäänestys järjestetään ajalla 5.–20.8.2023
www.entersatakunta.fi/uusyrittaja2023 (äänestyslomake aukeaa 5.8.2023)