Koivuniemi Group Oy


Yrityksen nimi: Koivuniemi Group Oy (3158868-7)
Perustettu: 24.09.2020
Päätoimiala: Huvi- ja teemapuistojen toiminta (93210)
Yrityksen kotikunta: Merikarvia
Yrittäjä/-t: Frans Koivuniemi ja Miina Koivuniemi
Työntekijöiden määrä: 2 yrittäjää + 3 työntekijää

Satakunnan Vuoden Uusyrittäjä 2022 -kilpailun yleisöäänestys on käynnissä ajalla 18.–31.8.2022 osoitteessa: www.entersatakunta.fi/uusyrittaja2022

Millä tavalla yrityksen liikeidea on ainutlaatuinen, oivaltava, ennakkoluuloton, rohkea, tms.?

Koivuniemen Herran farmi on yhdessä tekemisen ja kokemisen iloja ja elämyksiä tuottava maatilamatkailukohde, jossa huokuu aito ja konstailematon maalaismeininki. Rentouttava ilmapiiri, eläinkaverit ja tarinoiden maalaispiha tekevät pienestäkin vierailusta ison virkistyksen. Uskomme, että liikeidea on ajankohtainen ja työmme tärkeää asiakkaillemme.

Omien tilojen ostaminen oli rohkea investointi, mutta viihdekeskus Merikievarin alueen ja kiinteistöjen pelastamista on kuvattu myös kulttuuri- ja ekotekona. Historia ja tarinallisuus ovat vahvasti mukana tuotteissamme ja toiminnassamme. Tilalla järjestyvät ennakkoluulottomasti ja sulassa sovussa niin Nostalgiatanssit, landeteemapuistopäivä kuin erityisryhmän ohjattu päiväretkikin.

Kilpailuetu: Miten yritys erottuu muista saman toimialan toimijoista?

Toiminnassamme on vahvasti mukana osallistava ohjelma, joka tempaisee väen kokeilemaan, vaikka lehmän lypsyä tai kananmunien keruuta suoraan kanalasta. Punaisena lankana kaikissa tuotteissamme ja palveluissamme kulkee konstailematon maalaismeininki pilke silmäkulmassa. Majoituspalvelumme sisältävät eläinten aamuruokintaa yhdessä talon väen kanssa, kokouksen voi pitää perinteisten sisätilojen lisäksi, vaikka lammasaitauksessa. Hyödynnämme toiminnassamme ahkerasti monipuolista ja laajaa alihankintaverkostoamme. Työskentelemme vahvasti kestävän kehityksen parissa, muun muassa EU Ecolabel-merkin saimme majoituskohteellemme kolmantena Suomessa.

Koivuniemen Herran farmilla on kansainvälinen tapa tehdä ja toimia. Kansainvälisyys näkyy muun muassa nettisivuillamme (4:llä eri kielellä), asiakaspalvelua saa englanniksi ja ruotsiksi. Lisäksi yritys on aktiivisesti mukana ”IT-uutuuksissa” (mm. MuuMaa-sovellus, VR-lehmänlypsypeli). Aktiiviset somekanavamme tarjoavat tietoa toiminnastamme, vinkkejä ja ideoita palveluihimme liittyen sekä kurkistuksen farmin arkeen, erilaisiin projekteihin sekä eläinten kommelluksiin.

Koronakestävyys: Miten korona on vaikuttanut yrityksen toimintaan? Onko korona tuonut uusia toimintamalleja? Miten muuttuneeseen toimintaympäristöön ja markkinatilanteeseen on reagoitu/sopeuduttu?

Koronan myötä perustimme verkkokaupan, jota kehitämme jatkuvasti. Yleisesti ottaen korona tehosti viestintäämme. Lisäsimme ohjeistusta vastaanottaessamme kävijöitä sekä kirjallisia toimintaohjeita, siivousta tehostettiin kaikissa tiloissa ja lisättiin esimerkiksi käsienpesupaikkoja eri puolilla farmia. Lukuisat ja isot sisä-, sekä ulkotilat helpottavat esimerkiksi turvavälien pitämistä. Laadimme omat pienryhmätuotteet ja uusimme ryhmien vastaanoton ja ohjelman prosessit (mm. kiertävä kulkusuunta). Korona-aikana reagoitiin muuttuneisiin olosuhteisiin mm. muokkaamalla varaus- ja peruutusehdot asiakasystävällisemmäksi.

Miksi yrittäjä (tai yrittäjätiimi) ansaitsee Satakunnan Vuoden Uusyrittäjä -tittelin?

Vahva sitoutuminen yrittämiseen ja tekemiseen koko perheyrityksellä. Tuotteistamisen osaaminen sekä huippu asiakaspalvelu ja moniosaava tiimi, joka pitää itsensä ajan hermolla opettelemalla jatkuvasti myös uutta. Korona-aikakaan ei ole lannistanut uskoa tekemiseen vaan toimintaa kehitetään ja kasvatetaan edelleen.
 

Verkkosivut: https://koivuniemenherra.fi
Facebook: www.facebook.com/koivuniemenherranmuumaa
Instagram: www.instagram.com/koivuniemenherraofficial

Sivun lyhytosoite: www.entersatakunta.fi/koivuniemenherra2022