Opitti Oy


Yrityksen nimi: Opitti Oy (3014348-3)
Perustettu: 25.7.2019
Päätoimiala: Muut koulutusta antavat yksiköt (85599)
Yrityksen kotikunta: Ulvila
Yrittäjä/-t: Merja Kyllönen

Satakunnan Vuoden Uusyrittäjä 2022 -kilpailun yleisöäänestys on käynnissä ajalla 18.–31.8.2022 osoitteessa: www.entersatakunta.fi/uusyrittaja2022

Millä tavalla yrityksen liikeidea on ainutlaatuinen, oivaltava, ennakkoluuloton, rohkea, tms.?

Opitti Oy on Satakunnan ainoa matematiikan yksityisopetusta, lähi- ja verkkokursseja peruskoulu-, lukio- ja korkeakoulutasolla tarjoava mikroyritys. Opitti on yhden naisen toteutunut unelma selkeästä ja lempeästä matematiikan oppimisesta: Matematiikan ei tarvitse olla kovaa, ankaraa ja virheetöntä logiikkaa, vaan luovaa ja iloista tekemistä, kokeilemista ja uusien polkujen löytämistä. Matematiikan oppiminen (ehkä pahojenkin oppimisen vaikeuksien jälkeen) kasvattaa itseluottamusta ja avaa uusia ovia elämässä.

Opitti ei ole siis pelkästään hyviä kouluarvosanoja varten, vaan aitoa oppimisen iloa ja oivalluksia varten. Tässä tavoitteessa on onnistuttu - siitä kertovat erittäin tyytyväiset asiakkaat ja kasvava liiketoiminta.

Perusliiketoimintansa lisäksi Opitti on nyt, syksyllä 2022, avaamassa Ulvilaan kaikille paikallisille nuorille maksuttoman opiskelupajan. Opiskelupaja on paikallisten nuorten yhteinen olohuone, johon opiskelijat voivat kokoontua koulun jälkeen tekemään läksyjä, lukemaan kokeisiin ja opiskelemaan tuutoriopiskelijoiden ohjauksessa. Tällainen koulun ulkopuolinen, aina arkisin toimiva, maksuton, systemaattinen kouluoppimisen tuki saattaa olla lajissaan Suomen ensimmäinen. Opitin tavoitteena on auttaa nuoria ja tehdä hyvää, ja opiskelupajan avaaminen on osa tämän tavoitteen toteuttamista. Toivon mukaan paja tuo myös maksulliselle yritystoiminnalle lisää näkyvyyttä ja kasvua.

Kilpailuetu: Miten yritys erottuu muista saman toimialan toimijoista?

Yleensä yksityisopetusta tarjoavat yritykset korostavat kilpailullisuutta, hyvien arvosanojen saavuttamista ja opintomenestystä. Opitti edistää oppimisen iloa, omaa oivaltamista ja lempeää asennetta oppimiseen - hyvät arvosanat, joita ilman muuta myös saadaan, ovat tavoitteena täysin toissijaisia.

Koronakestävyys: Miten korona on vaikuttanut yrityksen toimintaan? Onko korona tuonut uusia toimintamalleja? Miten muuttuneeseen toimintaympäristöön ja markkinatilanteeseen on reagoitu/sopeuduttu?

Opitti on perustettu syksyllä 2019 puoli vuotta ennen koronapandemiaa. Vaikeista alkuvuosista huolimatta toiminta on kolmen vuoden aikana vähitellen kasvanut ja vakiintunut. Ukrainan sodan alku keväällä 2022 kuitenkin lähes pysäytti liiketoiminnan - muutoin kolmannen toimintavuoden liikevaihto olisi edelleen ollut edellisvuotta suurempi. (Opitin tilikausi on kouluvuoden mukainen 1.8. - 31.7.)

Koronan alettua Opitti laajensi toimintaa verkkopalveluihin. Ensimmäinen verkkokurssi, Abin matikkasunnuntait -ylioppilaskoevalmennus keräsi keväällä 2021 heti paljon osallistujia. Verkkoon siirtyminen jatkuu edelleen - tällä hetkellä alkamassa on koko valtakunnan laajuinen brändin rakentaminen. Tavoitteena on, että Opitti on viiden vuoden kuluttua paitsi paikallisesti myös valtakunnallisesti tunnettu opetuspalveluiden tuottaja.

Miksi yrittäjä (tai yrittäjätiimi) ansaitsee Satakunnan Vuoden Uusyrittäjä -tittelin?

Keväällä 2018 Satakuntaan ummikkona muuttanut opettaja perusti syksyllä 2019 uuden yrityksen - hyvin pienellä alkupääomalla, ilman velkaa, tuntematta paikkakunnalta vielä juuri ketään, ilman yhtään valmista asiakasta, lähes kokonaan ilman valmiita kontakteja ja verkostoa. Nyt verkostoja on jo hiukan joka puolella, tunnettuus on kasvanut paikallisesti, vakioasiakkaita on kymmeniä, palvelu on onnistunutta ja Opitista on opiskelupajan myötä tulossa tärkeä ja näkyvä osa Ulvilan keskustaa. Kaikki tämä koronasta ja Ukrainan sodasta huolimatta.
 

Verkkosivut: https://opitti.fi
Facebook: www.facebook.com/opitti
Instagram: www.instagram.com/opitti.fi

Sivun lyhytosoite: www.entersatakunta.fi/opitti2022