Kiertotalous ja teolliset symbioosit Satakunnassa

Hankkeen tavoitteena on tunnistaa Satakunnan alueella syntyviä hyödyntämättömiä teollisia sivuvirtoja ja symbioosipotentiaaleja sekä edistää ympäristöliiketoiminnan uusia avauksia ja niiden käytännön toteutusta. Toimenpiteinä ovat mm. kartoitukset, selvitykset ja työpajatyöskentely sekä konkreettisten pilotointien ja demonstraatioiden suunnittelu ja valmistelu.

Prizztech Oy toimii hankkeessa Motivan koordinoiman teollisten symbioosien FISS (Finnish Industrial Symbiosis System) -verkoston alueellisena koordinaattorina. FISS-verkoston kautta yritykset voivat päästä eroon aiemmin hyödyntämättömistä materiaaleista, löytää uusia raaka-ainelähteitä, asiantuntija-apua, uutta tutkimustietoa ja teknologiaa sekä luoda sivuvirroista uutta liiketoimintaa. FISS-verkostosta lisää: www.teollisetsymbioosit.fi.

Hanke edistää kiertotalouteen liittyvän tutkimuksen ja liiketoiminnan kasvua Satakunnassa sekä teollisuuden siirtymistä energia- ja materiaalitehokkaaseen toimintatapaan.


Kiertotalous ja teolliset symbioosit Satakunnassa -hanke toteutetaan ajalla 1.1.2016 – 31.12.2017. Hanketta rahoittavat Satakuntaliitto (EAKR), Porin kaupunki sekä Pohjois-Satakunnan kehittämiskeskus Oy.

Tutustu hankkeen materiaaleihin tästä.

Innovaatioita ja uutta kasvua kiertotaloudesta ja kestävästä kehityksestä - teemaseminaari 28.11.2017 materiaalit

 

 

Satakunnassa tehdään tuhkasta timantteja, ota yhteyttä!

17.10.2016